Column: Fietstour in Madrid

De reis is al aangekondigd en deze week is het zover: ik ga weer eens met mijn moeder op reis. Donderdagmiddag kwamen we aan in Madrid. We hebben de eerste dagen rustig rondgekeken en de toerist uitgehangen. Vandaag is het zaterdag en we hebben wat leuks gepland. We gaan met een gids een fietstour doen en tussendoor tapas eten.

We willen niet graag te laat komen en gaan vroeg uit bed. Na het ontbijt, waar we allerlei cakejes en koekjes hebben gepikt voor onderweg, lopen we naar het verzamelpunt. De tour begint om 10:00, maar wij zijn natuurlijk al om 9:15 present. Na een tijdje komen er steeds meer mensen.bDe fietsen worden uitgedeeld en de groep wordt verdeeld in twee groepen van ongeveer 15 personen. Onze groep moest nog even geduld hebben voordat de gids kwam. Hij kwam 10 minuten te laat. Eigenlijk houd ik daar niet van, maar zoals ze bij ons thuis wel zeggen: het duurt even maar dan heb je ook wat. Onze gids was écht een ontzettend leuke man.

We gaan op de fiets kriskras door de toeristenmassa op weg naar allerlei bezienswaardigheden. Tussendoor stappen we af, terwijl de gids ons historische feitjes verteld over de stad. Op de middelbare school lette ik nooit op bij geschiedenis, maar aan het einde van deze tour wist ik nog precies wanneer én waarom Madrid de nieuwe hoofdstad werd van Spanje. Dat was trouwens in 1562. Het blijkt wel dat ik informatie beter onthoud met een hele knappe leraar..

Halverwege de tour is het tijd voor een hapje en een drankje. Niet iedereen van onze groep had de tapas erbij gereserveerd. Mijn moeder en ik uiteraard wel, dus je kunt al raden wie er, als enigen, zaten te bunkeren aan de bar. Na een paar minuten kwam de knappe gids bij ons staan (ongemakkelijk) en hij vertelde ons hoe de hapjes gegeten worden. Ik was al flink tekeer gegaan en had het stokbroodje al bijna helemaal opgegeten. Kon ik weten dat daar verschillende manieren voor zijn?! Ik deed nog zo mijn best om leuk, gezellig en normaal over te komen.. 

We gaan na de tapas weer verder op de fiets. We fietsen lekker in het zonnetje door het park. Na een tijdje stoppen we bij een vijver waar we een groepsfoto maakten. Na de groepsfoto vond mijn moeder het nodig om mij nóg meer voor paal te zetten door een foto van onze knappe gids te maken. ‘Nee ik maak gewoon een foto van het gebouw achter hem’. Ze vond het zelf een heel onopvallende actie, maar ik dacht daar toch iets anders over. Ach, ik zal hem waarschijnlijk nooit meer zien, dus wat maakt mij het uit. We hebben in ieder geval een ontzettend leuke dag gehad. En ik weet nog steeds wat er in 1562 in Madrid gebeurd is..

sylviaedelenbos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *