Column: Nuchter Fries meisje volgt yoga les

Met een knoop in mijn maag loop ik naar binnen. Ik word welkom geheten door een dame van ongeveer 40 jaar oud met een Twents accent. ‘Neem maar plaats op één van de matjes’ zegt ze vriendelijk tegen me. Ik had graag achteraan willen zitten, maar helaas is er alleen voorin nog plaats. Nu heeft iedereen uitzicht op mijn net iets te dikke achterwerk. Er verschijnen direct allerlei spookbeelden in mijn hoofd die niet zouden misstaan in Lachen om Home Video’s.

Continue Reading

Column: Fietstour in Madrid

De reis is al aangekondigd en deze week is het zover: ik ga weer eens met mijn moeder op reis. Donderdagmiddag kwamen we aan in Madrid. We hebben de eerste dagen rustig rondgekeken en de toerist uitgehangen. Vandaag is het zaterdag en we hebben wat leuks gepland. We gaan met een gids een fietstour doen en tussendoor tapas eten.
Continue Reading

Column: Concours Hippique

Het is zaterdagochtend 6:00 als ik wakker schrik van mijn wekker. Slaapdronken kleed ik me aan en wandel ik naar beneden. Mijn moeder is al beneden en zit in zichzelf op te noemen wat ze allemaal mee moet nemen. Ik hink-stap-sprong door alle troep naar de keuken. Ik denk dat mijn moeder zenuwachtig is, want vandaag is het wedstrijddag. En dat… is altijd stressen. Continue Reading

Column: Tandem-driewieler

Afgelopen donderdag besloten mijn broer Mark en ik dat we eens wat aan onze conditie moesten doen. Naar de sportschool gaan vinden we saai, dus dan maar buiten fietsen. Onze tandem-driewieler staat erom bekend dat hij niet erg betrouwbaar is, maar toch gingen we erop fietsen. Dat begon allemaal prima.
Het enige vervelende was de enorme hoeveelheid kleine vliegjes die ik naar binnen hapte. Normaal gesproken is Mark heel rustig, maar nu kletst hij honderduit over allerlei auto’s, voetbalspelers en andere zaken waarvan ik geen verstand heb. Ik zou eigenlijk antwoord moeten geven, maar ik ‘hmhm’ alleen maar. 
Waarom? Ik zit voorop en houd mijn mond liever, zodat ik het binnenkrijgen van nog meer vliegjes kan voorkomen.

Continue Reading